BEN Mİ ???

Fotoğrafım
22 YAŞINDA HENÜZ HAYATININ BAŞINDA HEMŞİRELİK GİBİ KUTSAL SAYILABİLECEK BİR MESLEĞE SAHİP OLUP ,ÖMRÜNÜ HASTANE KÖŞELERİNDE TÜKETEN AMA AYNI ZAMANDA BUNDAN BÜYÜK BİR ZEVK ALAN TİPİK BİR KEDİ ÖZELLİKLERİNE SAHİP KENDİNİ KEDİ SANAN BİRİYİM.

22 Aralık 2012 Cumartesi

KUŞ YEMLEME

Havalar soğudu malum kış kapımıza dayandı.Bizler sıcacık evlerimizde yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda otururken açlıktan ve soğuktan dışarda ölen canlılar var.Aslında hepimizin bildiği bazılarımızın ise çoktan yaptığı klasik kuş yemliklerinin bir derlemesini yaptım.Umarım bir nebze olsun katkımız olur.

İhtiyaçlarınız;
1 adet 20-30 cm yüksekliğinde 15-20 cm çapında plastik kavanoz
1 adet kafes tüneği 25 cm uznluğunda  20 cm kalın ip ya da en iyisi inşaat teli
Silikon ya da su geçirmez bir yapıştırıcı
1/2 kg kuş yemi

Önce kavanozu yıkayıp kurutun. 8 cm çapında (resimdeki gibi) kavanozu delin.
Deliğin alt kısmına tüneğin gireceği bir delik açın ve tüneği buradan içeri sokup hem içerden hem de dışardan yapıştırın. Teli kapağın üzerinden geçirip kullanılacağı yere takın.

        



Boş bir pet şişeyi resimdeki gibi iki ayrı yerden delip tahta kaşıklarımızı geçiriyoruz. Daha sonra pet şişemize kuş yemlerini dolduruyoruz. Son olarakta şişemizi uygun bir yere asıyoruz
Bu arada ufak bir uyarı, kaşıklar için deldiğimiz deliklerin arka tarafındakiler kaşık sapı kalınlığında uç tarafındaki delikler ise daha geniş. Kuş gelip gagaladığında ufak ufak dökülecek kadar.





Burda da kamufle edilmiş 5 lt lik su şişesinden yapılmış bir yemlik görüyoruz.Ortası delinmiş üzerine yaprak ve ağaç dalları yapıştırılmış.

 


Evdeki bayat ekmeklerimizi kapımızın önündeki bir ağacın dallarına geçirerekde böyle değerlendirebiliriz.




Hepsine tek tek kaynak göstermek isterdim ama internetten alıntı yaptığım için asıl kaynağa ulaşamadım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder