BEN Mİ ???

Fotoğrafım
22 YAŞINDA HENÜZ HAYATININ BAŞINDA HEMŞİRELİK GİBİ KUTSAL SAYILABİLECEK BİR MESLEĞE SAHİP OLUP ,ÖMRÜNÜ HASTANE KÖŞELERİNDE TÜKETEN AMA AYNI ZAMANDA BUNDAN BÜYÜK BİR ZEVK ALAN TİPİK BİR KEDİ ÖZELLİKLERİNE SAHİP KENDİNİ KEDİ SANAN BİRİYİM.

28 Temmuz 2012 Cumartesi

MERHABA YİNE BEN...

Uzunca bir uğraşım sonrasında bloğa yeni ad ve header yapmayı başardım.Henüz bir takipçim bile yok.Bu yüzden rahatlıkla sık sık değişiklik yapabiliyorum:).

Bir bahar teması ile ZEYNEBİN SANDIĞI adıyla yolumuza devam ediyoruz .İnşallah yakında birkaç takipçimde olur.

Gel gelelim Ramazan Ayı etkinliklerine.Neredeyse her belediyenin verdiği sokak iftarlarından şu ana kadar benden tam not alan Esenler Belediyesi oldu.ETKİNLİK TAKVİMİ için tık tık...

Hele o çarba çeşmesine bayıldım bayıldım..

Esenlerden sonra gelelim FESHANE ye 



Her yıl televizyondan öylece iç geçirirdim Bu yıl Alllah gitmeyi nasip etti çok şükür.Çok eğlenceli sahne gösterileri konserler mevcut.Ayrıca FESHANE çarşında bulunan çeşitli standlarından güzel bir alışveriş yapıp ve yardım vakıflarına bağışta bulunabilirsiniz.FESHANE ETKİNLİKLERİ   için tık tık..






Tekrar görüşmek dileğiyle.

HOŞÇAKAL...

25 Temmuz 2012 Çarşamba

ON BİR AYIN SULTANI, RAMAZAN-I ŞERİF ---HOŞGELDİN---







Öncelikle Ramazan Ayının herkese hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerime başlamak istiyorum.Bu gün mübarek Ramazan Ayının 7. günü.Şirketimiz tarafından organize edilen ve  katılmış olduğum akşam verilen iftar yemeğinden sonra bu postu yazmaya karar verdim.Sayın müdürümüz yapmış olduğu konuşmada paylaşmaktan bahsetti.Bende size anladığım kadarıyla anlatmaya çalışacağım inşallah.




DERVİŞ HİKAYESİ
 Bir gün sormuşlar ermişlerden birine:
- Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?
- Bakın göstereyim, demiş ermiş. Önce sevgiyi dilden gönüle indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış. Hepsi oturmuşlar yerlerine. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da, derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar. Ermiş:
- Bu kaşıkların ucundan tutup şöyle yiyeceksiniz, diye bir de şart koşmuş. 
- Peki, demişler ve içmeye teşebbüs etmişler. Fakat o da ne? Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlarmış ağızlarına. En sonunda bakmışlar beceremiyorlar, öylece aç kalkmışlar sofradan. Bunun üzerine:
- Şimdi, demiş ermiş. Sevgiyi gerçekten bilenleri çağıralım yemeğe. 
Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen ışıklı insanlar gelmiş oturmuş sofraya bu defa. 
- Buyurun, deyince her biri uzun boylu kaşıkları çorbaya daldırıp, sonra karşısındaki kardeşine uzatarak içmişler çorbalarını. Böylece her biri diğerini doyurmuş ve şükrederek kalkmışlar sofradan. 
- İşte, demiş ermiş.  
Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse o aç kalacaktır. Ve kim kardeşini düşünür de doyurursa o da kardeşi tarafından doyurulacaktır.
 Şüphesiz şunu da unutmayın; hayat pazarında alan değil veren kazançlıdır her zaman.

Ne kadar güzel bir hikaye değil mi?

Hiç düşündünüz mü Ramazan ayı neden onbir ayın sultanı? 
 

Nedense hiç ziyaret edilmeyen akrabalar bu ayda ziyaret edilir, fakirlere yetimlere yapılan yardımlar daha da arttırılır,iftar davetleri verilir, davetler verilir,sokaklarda iftar çadırları kurulur,Ramazan Ayına özel eğlenceler yapılır.Hele ki sahurlar!!!Akşamdan yemekler hazırlanır çeşit çeşit,davulcular sokakları şenlendirir.
Hangi ayda varki bunca güzellik birarada bulunsun.İşte bu yüzden Ramazan Ayı sultan.

Söyleyecek çok şey var ama yazmakla anlatılmaz.Bu postu fazla uzatmayalım bir daha ki postda görüşmek dileğiyle...



16 Temmuz 2012 Pazartesi

KAP BİZDEN SU SİZDEN VE BİR KAP SU BİR KAP YEMEK 

SELAM SESSİZLİK

Bu gün çok uzun zamandır takip ettiğim bir projeyi tanıtacağım sizlere.

Sokak hayvanları için yaşam alanları tüketmekle beraber onların yiyecek ve içeceklerini de tüketmiş bulunmaktayız.Bu gibi sorunlara çözüm olmakla kalmayıp canla başla çalışan insanları tanımış olmak benim için gurur verici.
İLK PROJE HAYTAP:
HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) çalışmalarını izlediğim proje ve kampanyalarına eilmden geldiğince destek verdiğim bir topluluk.HAYTAP ın BİR KAP SU BİR KAP YEMEK  projesi sokak hayvanlarını yaşamları oldukça olumlu yönde etkilemektedir.Sofranızdan artan yemek artıklarını çöpe dökmek yerine onları ayrı bir poşette biriktirip çöpün yanına koyabilirsiniz.Kapınızın önüne veya yine çöpün yanına bir yoğurt kovası veya atık bir kapla koyabileceğiniz su ise sokak hayvanları için yaşam kaynağı olabilir.

İKİNCİ PROJE İSE ŞİŞLİ BELEDİYESİ:
ŞİŞLİ BELEDİYESİ HAYVAN KISIRLAŞTIRMA VE REHABİLİTASYON MERKEZİ ile tanışmamız feci bir trafik kazası geçirmiş bir sokak kedisi ile oldu.Ogünden beri çalışmalarını takip ettiğim ve hayranlıkla izlediğim bir merkez burası.Şişli Belediyesi kapsamında yürütülen çalışma ise KAP BİZDEN SU SİZDEN. Özellikle saha çalışmalarında yoğun bir tempo ile çalışan ekibi takdir etmek lazım.

Yaşam alanlarını yeterince yok ettiğimiz bu sevimli dostlarımız için lütfen bizde kampanyalara destek verelim.

Tekrar görüşmek dileğiyle...






13 Temmuz 2012 Cuma

ARTIK BENİMDE ARTIK BİR SATIŞ BLOĞUM VAR :)

Uzun süredir açmak isteyipte türlü bahanelerle açamadığım satış bloğumu artık açmak bulunmaktayım.BİTTİ BİTİİİYOOOR adlı satış bloğumda sizler için değerinin altında satışa sunacağım ürünler yer alacak.Şimdiden herkese hayırlı olması dileğiyle...



3 Temmuz 2012 Salı

GÜNAYDINNN...

Bu gün erkenden kalktım.En yakın arkadaşım kahvaltıya gelecekti çünkü .Bi güzel hazırlıklarımı yaptım.O sırada PAŞA (kendisi evimizin maskot muhabbet kuşudur) yanıma geldi.Bıcır bıcır kendi kendine söyleniyordu.Onun yüksek sesli bıcırtıları üstüne eşim uyandı.Kahvaltısını yaptıktan sonra yolcu ettim.Sonra ben telefon bekliyorum  arkadaşımdan bi mesaj geldi.(''Zeynepciğim kusura bakma ben geç kaldım işe gitmek zorundayım'')Üzüldüm:( ne zamandır görüşemiyoduk bahane olacaktı kahvaltı.Neyseeee :)) Bir başıma PAŞAnın cıvıltıları eşliğinde güzel bi kahvaltı yaptım...